top of page

8 km, 12 000 korakov? Prvomajska budnica!

Na praznik dela, 1. maja, smo že navsezgodaj zjutraj pričeli s tradicionalno budnico. Kot ponavadi smo se "na delo" odpravili okrog 6. ure zjutraj in obhodili vse idrijske "becirke" - od Skirce, Riž, Grape pa do Grilčeve, Prejnute in Likarce. Seveda pa smo se ustavili tudi v Spodnji Idriji in v Psihiatrični bolnišnici ter obeh domovih upokojencev v Idriji in na Marofu.

Današnja tehnologija omogoča, da lahko dokaj hitro ugotovimo prehojeno razdaljo - prav osupli smo bili, da smo prekorakali kar 8 kilometrov, skupaj pa to znese za 12000 korakov. To pravzaprav pomeni, da smo prehodili isto razdaljo, kot da bi šli iz Idrije v Spodnjo Idrijo peš tja in nazaj!

Godbeno društvo rudarjev Idrija - korakanje skozi center Idrije - budnica

Letošnja budnica je bila še malce posebna, saj je bila za našega najstarejšega člana, Marjana Kogeja, to že 60. budnica!

Marjan Kogej - 60. budnica

Radi bi se zahvalili vsem, ki ste pripravili začasne "okrepčevalnice" in omogočili, da je budnica znova bila taka, kot mora biti! Hvala tudi Cvetličarni Cvet, ki je priskrbela nageljčke na budnici in promenadnem koncertu na predvečer 1. maja.

Se vidimo naslednje leto!


Zadnje objave
Arhiv
Spremljajte nas
  • Facebook Basic Square
bottom of page