top of page

Iz zakulisja: Brez intenzivnih vaj ni novoletnega koncerta

Za Idrijsko plehmusko se ve, da bi bila brez intenzivnih vaj izvedba vsakoletnega božično-novoletnega koncerta vse prej kot pa mačji kašelj. In tako smo se tudi letos od 8. 11. do 10. 11. udeležili priprav. Tokrat ne v Bovcu, ampak spet v Radovljici, a nam "Bovc" še vedno kar zleti izpod jezika.

Prvi večer smo se vsi člani zbrali v jedilnici Ekonomske gimnazije in srednje šole Radovljica na prvih vajah tega vikenda. Vodil jih je dirigent Domen Prezelj, ki nam je pokazal vsa mesta, ki so res potrebna izboljšave.

Sobotno jutro smo pričeli z vajami, ki so potekale v prostorih tamkajšnje šole, ker pa se posamezni "parti" med seboj kar precej razlikujejo, smo bili raje kar po sekcijah. Sprijazniti smo se morali z dejstvom, da bo naš vikend poln garanja. In tako smo v treh urah opravili prvi del vaj in si prislužili čas za kosilo ter seveda tudi nekaj počitka. Popoldne smo zopet preživeli v družbi soigralcev v sekciji na drugemu delu vaj, ker pa smo se čez dan med sabo kar malo pogrešali, smo se v večernih urah dobili na skupni vaji in drug drugemu pokazali, kaj vse smo se naučili. Nato je sledil tradicionalni krst novejših članov, ki pa so se jim letos pridružili tudi tisti, ki so v zadnjem času prešli na drug inštrument. Medse smo s ponosom sprejeli tolkalca Valentina (Enej Logar) in fagotista Vilčka (Will Brooks), znova pa so se preizkusili tubist Gorki (Lenart Munih), fagotist Sandi (Jaka Jež) in pozavnist Stric (Andrej Lazar).

V nedeljo smo si lahko privoščili nekaj več spanca, saj smo vaje pričeli malce kasneje. Imeli smo jih kot celota in ne več po sekcijah. In tako je napočil tudi čas, da smo pospravili svoje inštrumente in se utrujeni, a polni novega znanja, odpravili nazaj proti Idriji. Da pa nismo zaman trdo delali, bi vam to radi predstavili na koncertu v Spodnji Idriji 14. 12. in v Idriji 15. 12. Na odru se nam bo pridružili Rudi Bučar in ženski pevski zbor Tice, zopet pa se bo predstavila naša saksofonistka Kristina Neli Lampe.

Srčno vabljeni!


Zadnje objave
Arhiv
Spremljajte nas
  • Facebook Basic Square
bottom of page